To χρονικό της καταστολής

Το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις περικυκλώνουν και εισβάλλουν στον ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΡΗΞΗΣ Ρεσάλτο, στην οδό Ερμού στο Κερατσίνι. Δεν χρειάζονταν κάποια αφορμή’η μηδενική ανοχή του υπουργού ”προστασίας του πολίτη”,η ”επικυνδηνότητα” των ημερών,καθώς και η προσπάθεια από πλευράς κράτους να σπείρει την τρομουστερία και τον πανικό συνέθεσαν τέλεια το σκηνικό. Οι μπάτσοι παραμένουν στο χώρο και τον ερευνούν, ενώ 22 άτομα συλλαμβάνονται για να τους αποδοθούν κατηγορίες με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Από τα πρώτα λεπτά αρκετοί αλληλέγγυοι-ες , αρχίζουν σιγά σιγά να συγκεντρώνονται στην πλατεία Λαού. Λίγο αργότερα, δημιουργείται αυθόρμητη πορεία πρός το κατειλημένο από ασφαλίτες χώρο του Ρεσάλτο . Οι ασφαλίτες που είχαν παραμείνει στο χώρο συνεχίζοντας την έρευνα, κλειδώνονται μέσα στο στέκι, ενώ 3 ασφαλίτικα αυτοκίνητα που βρίσκονται απ’ έξω, σπάζονται και αναποδογυρίζονται από τους διαδηλωτές, οι οποίοι αποχωρούν ..

Στην συνέχεια μια ομάδα 40 περίπου συντρόφων καταλαμβάνει το δημαρχείο Κερατσινίου. Σκοπός η λειτουργία του ώς κέντρου δράσης και αντιπληροφόρησης σχετικά με την εισβολή στο Ρεσάλτο.Σε λίγο χρονικό διάστημα το δημαρχείο περικυκλώνεται από τις δυνάμεις καταστολής και αρκετή ώρα αργότερα, γίνεται εισβολή ,παρόλες τις αντίθετες διαβεβαιώσεις και συλλαμβάνονται 42 άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *